0
0
0
s2smodern

 

Sistemele bazate pe fibre optice devin tot mai populare. Accesibilitatea generală a dispozitivelor relativ ieftine de conversie a semnalelor electrice în formă optică și invers, combinată cu avantajele transmisiei optice, în special într-o bandă foarte largă, izolarea galvanică între dispozitive și lipsa problemelor de implementare a link-urilor lungi, sunt principalele motive pentru utilizarea din ce în ce mai largă a acestei tehnologii în reţele LAN, sisteme video de supraveghere analogice și IP, instalații S/MATV și chiar în sisteme de alarmă. Cele mai recente reglementări legislative pentru construcții în diverse țări, ex. Polonia, obligă investitorii si arhitecţii să implementeze instalații de fibră optică în toate clădirile şi blocurile de locuinţe nou construite. Instalațiile trebuie să fie "gata de utilizare" independent din factorul iniţial de utilizare în momentul finalizării construcției. Conform acestei legi, companiile de instalare și instalatorii de "sisteme de joasă tensiune" trebuie să fie calificaţi sau să obțină calificare în domeniul fibrelor optice, mai ales în aspectele practice, precum instalarea și măsurarea/testarea sistemelor de fibră optică. Această calificare este necesară deoarece ea determină succesul lor pe piață.

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

 

Reteaua de calculatoare capata o importanta din ce in ce mai mare in contextul evolutiei continue a mediului electronic ca suport de afaceri. Folosita nu numai pentru acces internet si mesagerie electronica, ci si pentru partajarea resurselor sau pentru aplicatii distribuite, reteaua de calculatoare este unul dintre principalele aspecte luate in discutie in amenajarea unui nou spatiu.
Neglijarea aspectelor legate de reteaua de calculatoare si adoptarea unei solutii de moment, folosind echipamente instalate.
Cablarea structurată reprezintă un set de standarde ce determină modalitatea de instalare a cablurilor ce întră în componența rețelelor de date sau voce din centre de calcul, birouri sau clădiri. Aceste standarde determină modul de cablare în formație 'stea', în care toate prizele de date sunt conectate la un patch panel central (montat, de obicei, într-un rack de 19 țoli), de unde poate fi determinat exact modul în care vor fi utilizate aceste conexiuni. Fiecare priză poate fi legată (prin intermediul patch-panel-ului) la un comutator de rețea (switch) montat în același rack, sau la un patch panel cu rol de bridge către un sistem telefonic PBX, realizându-se astfel conexiunea la un port de voce.

 

 

Ce oferim?

O retea de calculatoare se construieste trecand prin mai multi pasi: de la analiza si proiectare, pana la partea de administrare de retea (mentenanta). Mai jos vom prezenta pe larg etapele pentru realizarea unei retele de Cablare structurata.

Proiectarea retelei de calculatoare
1. Vizualizarea locatiei clientului - in baza careia vom organiza datele proiectului, stabilirea materialelor folosite:
- pozitionarea porturilor de retea pe planul locatiei;
- pozitionarea camerei tehnice;
- stabilirea traseelor de cablu;
- stabilirea nivelului de calitate al echipamentelor preferate de catre client.
2. Intocmirea devizului de cablare structurata - reprezentand oferta propusa de catre firma noastra, care cuprinde:
- lista materialelor folosite: cabluri utp, cabluri telefonice, prize simple sau mixte: utp / telefonice, switch-uri, routere, plinta, rack, fibra optica, etc.;
- cost manopera defalcat: cablare, mufare, gaurire pereti, trasare cablu pe metru liniar;
- timpul de executie;
- costul manoperei.

Instalare - cablare-structurata si retelistica
In general se respecta urmatorii pasi cand este vorba de o retea de calculatoare clasica:
- instalare canal de cablu, cablare UTP;
- montare prize retea, instalare switch si router;
- montare rack-uri pentru echipamente;
- instalare patch panel, echipamente active si patch cord;
- testare cabluri si conectica;
- receptie lucrare si instruirea personalului companiei.


   

 

Reducerea costurilor de mentenanta a retelei de calculatoare precum si simplificarea ei;
Usor de introdus noi utilizatori in retea;
Flexibilitate sporita - schimbarea pozitiei calculatoarelor nu necesita munca suplimentara;
Reconfigurarea si administrarea facila a retelei de voce si date;
Folosirea cablarii structurate pentru transfer date pentru voce, calculatoare, telefonie, sisteme de securitate si supraveghere video;
Sistemul furnizeaza o platforma universala peste care se poate construi apoi orice sistem informational.

 

 

0
0
0
s2smodern
0
0
0
s2smodern

 

Tehnologia de automatizare a locuinței a fost un subiect în trend în ultimii ani. Dacă ați urmărit tendințele în acest interes nou, atunci știți că în prezent există doar două moduri de a conecta aproape toate gadgeturile inteligente într-o cameră. Aceste două opțiuni sunt oarecum limitante, iar următorii pași în automatizarea caselor vor schimba acest lucru.

Nu cu mult timp în urmă, însăși ideea de automatizare a locuinței era concepută doar în ceea ce privește termostatele programabile care reglează temperatura mediului înconjurător pentru sistemele HVAC sau alarme de zgomot de securitate care se sting după detectarea intrusilor și / sau a defecțiunilor circuitelor de alimentare. 

Cu toate acestea, dacă tendințele de desfășurare recentă în casele inteligente vor fi examinate, proprietarii de locuințe trebuie să experimenteze un cu totul nou standard de lux, confort, comoditate și siguranță în gadgeturile de acasă. Cei mai buni producători de aparate au intrat deja în spațiul de automatizare casnică datorită potențialului si experientei. Unele dintre aceste tendințe sunt următoarele:

1. Foarte curând, utilizarea dispozitivelor de automatizare casnică pentru monitorizarea și minimizarea consumului de energie va deveni o tendință comună. Instrumentele de bucătărie inteligente cu senzori de temperatură, de exemplu, pot ajuta la prepararea alimentelor cu un consum redus. Dispozitivele electrice inteligente pot fi oprite automat ori de câte ori nu reușesc să detecteze prezența umană în cameră pentru o durată de timp predefinită.

2. Utilizarea smartphone-urilor, tabletelor sau iPad-urilor ca interfețe de automatizare la domiciliu va deveni omniprezentă, deoarece aplicațiile mobile pot ajuta la controlul tuturor aparatelor electrice. Aplicațiile viitoare ar include, de asemenea, funcții avansate, cum ar fi controlul temperaturii, iluminatului, apei, gazului, portilor, temperatura piscinei, draperii, velux, etc. .  Acest lucru va găsi o adoptare constantă în proiectele de renovare a locuinței.

3. Vom asista la o creștere a suportului bazat pe conexiunea la internet TCP / IP pentru toate aparatele electrocasnice comune.

4. Utilizarea camerelor IP de înaltă calitate va crește standardele profesionale de securitate. Se estimeaza ca, camerele 4K și 8K să cerceteze locuințele goale cu senzori inteligenți care interzic intrarea intrusilor.

5. Proiectantii lucrează pentru a oferi opțiuni de „automatizare” ca mijloc de a crește satisfacția clienților, precum și de a oferi opțiuni de lux la un preț premium. Cererea pentru o casă calificată, specialiștii în domeniul automatizării, vor fi în curând în creștere, datorită implementării pe scară largă a acestor soluții. 

      

 

0
0
0
s2smodern